Profesjonalne klejenie profili silikonowych w sprzęcie gastronomicznym.
Nasz wybór do profesjonalnego klejenia profili silikonowych w sprzęcie gastronomicznym to profesjonalny klej silikonowy Elastosil® E-41.
Nadaje się on do łączenia ze sobą silikonowych elementów piekarnika.
Po sklejeniu i utwardzeniu (po 24 godzinach) części silikonowe są niemal niemożliwe do oddzielenia.
Ten klej silikonowy jest odporny na wysokie temperatury, a jego zakres temperatur wynosi od -40°C do około +150°C.
Jednoskładnikowy klej o płynnej strukturze, samopoziomująca masa i dobrych właściwościach mechanicznych.
Klej utwardza sie w temperaturze pokojowej od wilgoci zawartej w powietrzu i tworzy elastyczną spoinę o bardzo dobrych właściwościach mechanicznych.
Kwasowy system utwardzania.
Elastosil E41 jest modyfikacją znanego kleju Elastosil E43, który rozcieńczono 20% toluenem.
Dzięki temu E41 jest rzadszy, lecz posiada większy skurcz.
Właściwości:
• Zakres odporności temperaturowej: od – 40°C do + 150°C,
• Twardość: 20° Sh.A,
• Kolor: transparentny,
• Opakowanie: tubka 90 ml.
Technologia przygotowania powierzchni i klejenia:
1. Bardzo dokładnie odtłuścić powierzchnię klejoną (benzyna ekstrakcyjna, toluen, aceton),
2. Nałożyć cienką warstwę kleju,
3. Lekko ścisnąć elementy na czas klejenia (około 4h),
4. Trwałość spoiny uzyskuje się po 24 h (przy grubych spoinach po około 48 h).


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.